pengesats

Egenkapital og lån

Selskapsform

Når du er klar til å sette ideene dine ut i livet står du ovenfor et par praktiske valg. Det ene er å fortsette å jobbe med ideen uten å gjøre noe som helst. Det betyr at du skriver under alt som skjer med ideen i ditt navn. Leier du en webside gjør du det i ditt navn, kjøper du en ting bruker du ditt egent kredittkort, osv. Det kan gå ganske bra til du begynner å bruke ganske mye penger, eller til du synes det blir mye frem og tilbake.

Det kan være greit å sette opp en egen bankkonto for å holde ting litt adskilt og samtidig få inn litt penger på samme bankkonto. Når du begynner å fakturere andre eller ta i mot betaling skjer dette kanskje gjennom ditt egent navn eller ved at du setter opp et navn for ideen, om dette er en nettbutikk, snekkerfirma eller noe annet.

Da kommer du fort til valget om du ønsker å starte ditt egent selskap eller en annen form for juridisk enhet som gjør at du kan drive forretninger på en enklere måte. Du kan sette opp et aksjeselskap som gjør at du kun står til ansvar for det selskapet gjør og for de pengene selskapet har. Har du puttet inn 100.000 kroner i selskapet taper du bare de pengene om selskapet går konkurs. På denne måten hindrer du større tap enn det du selv bestemmer gjennom det du putter inn. Du kan også sette opp selskaper som gjør at du personlig tar risikoen og slipper litt papirarbeid på veien.

Egenkapital og lån

Når du først starter en bedrift må du også bruke litt penger. Det er oftere vanlig å bruke mer penger i starten og mindre penger etter hvert, avhengig av hva du gjør. Har du oppsparte penger du kan putte inn i firmaet ditt eller må du ta opp lån? Billig forbrukslån er en fin type lån som du kan ta opp for å være sikker på at du har nok kapital. Forbrukslån er enkelt og billig.

Forbrukslån

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *