Forbrukslån er da en mulighet

Forbrukslån er da en mulighet for folk som ønsker å kjøpe seg et hus men ikke har egenkapital å få den nødvendige egenkapitalen. Da kan man gå til Bank Norwegian å få 600.000 kroner for så å kjøpe seg hus. Det er mange eksperter som ikke anbefaler dette. En ting er dermed hva man bør gjøre for å spare alle steder man kan, en annen ting er derimot å bo slik man ønsker enn å betale leie enda et år eller to for å spare opp til det man ønsker å kjøpe seg. Dette er ikke en lett avgjørelse.

Andre situasjoner som ofte krever at man har penger er investeringer. Ønsker man å starte en bedrift trenger man vanligvis penger. Penger trengs til drift og penger trengs til anskaffelser av operasjonsmidler. Det er mange operasjonsmidler som er ganske dyre, men samtidig generer en kontantstrøm som er mye større en selve forbrukslånet. Da må man sette seg ned å se om man ikke burde låne penger dyrt for så å betale de ned så raskt som mulig.

Et eksempel på dette er at man kan starte et selskap som trykker bøker. En trykkemaskin kan koste 6 millioner kroner for trykking av høy kvalitet. For at selskapet får lån til å kjøpe noe for 6 millioner kan nok banken for kreve at selskapet selv har 600.000 kroner for banken deretter gir lån på 5,4 millioner mot pant i maskinen. Dette gjør at man da fort kan komme seg i gang med selskapet sitt og man kan begynne å bygge en bedrift som skaper inntekter og arbeidsplasser for mange flere enn kun hva 600.000 kroner alene kan gi. Når det er sagt er det selvfølgelig veldig viktig at man har gjort riktig grunnarbeid slik at man faktisk får bedriften opp å gå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *