Forbrukslån

Forbrukslånet

Et lån uten sikkerhet kalles vanligvis et forbrukslån når det er strukturert på en spesiell måte som gjør at du får penger med en gang og deretter betaler dette tilbake over en avtalt periode, ofte flere år. Da er det bare å kjøre på. Du kan betale mer, men du må betale tidsnok slik at det ikke blir noe tull. Når du ser på muligheten til å få lån er det viktig at du bruker tiden din godt. Pass på at du bruker mer av tiden din på å skrive en god søknad enn å bruke den på å skrive mange søknader. Her er et par faktorer å ha i bakhodet.

Verdien av en inntekt

Alle forstår at inntekt er nødvendig. Inntekt er et viktig moment i vurderingen av søkere til forbrukslån, men det er ikke alt. Du må kunne dokumentere en inntekt på mellom 100.000 og 200.000 kroner eller mer per år. Dette er et lite beløp og du bør nødvendigvis tjene mer. Inntekten trenger ikke komme fra en fast stilling eller en 100% stilling, men kan være en deltidsstilling eller en midlertidig stilling. Det beste er selvfølgelig en fast stilling.

Hva er en medsøker?

Mange snakker om muligheten for å søke sammen med andre. Ordet medsøker betyr bare at noen andre enn deg selv står sammen med deg på søknaden. Dette er en veldig boost. Medsøkeren binder seg da til å hjelpe deg med å betale ned lånet i situasjoner hvor du selv ikke kan betale. Dette gjør veldig mye for deg. Noen føler kanskje at dette kan være litt risikabelt, men tanken når du tar opp et lån er jo at du skal betale det tilbake. Her er det viktig å gi litt. Typiske medsøkere er far, mor, bror, søster eller andre. Det kan også være en god venn eller en helt fremmed. Sannsynligheten for en helt fremmed er selvfølgelig lav.

Kredittsjekk i dag? 

Når du tar opp et lån må du igjennom en prosess som ser på alle faktorer. Denne prosessen heter en kredittsjekk og er en kombinasjon av flere faktorer hvor den viktigste er at du ikke har betalingsanmerkninger på deg som person. Du må oppgi alt i søknaden. Gjør du ikke det blir det fort bråk. Betalingsanmerkninger får du hvis du ikke betaler regningene dine. Det er med andre ord viktig å betale regninger.

Raskere lån?

Det er mye spennende her i livet. Mange driver egne selskap eller på andre måter jobber. Er du selvstendig næringsdrivende kan du søke på et forbrukslån. Du trenger lignet inntekt de siste tre årene. Søk på nett ved å åpne en side som hjelper deg med å finne det som du trenger. Her er det viktig at du har informasjon om det du gjør og hvordan du har lyst til å gjøre det. Spesielt lånebeløp og lengde på lånet er viktig å ha i bakhodet.